marți, 2 februarie 2010

Zeci de mii de functionari intra azi in greva de avertisment.

Aproximativ 45.000 de functionari publici din primarii, consilii judetene si locale, administratii financiare, politie comunitara au intrerupt activitatea, marti dimineata, la ora 8.30, pentru doua ore, nemultumiti de diminuarea salariilor si de disponibilizarile preconizate.

Astazi, functionarii publici din toata tara au declansat o greva de avertisment de doua ore, urmand sa aiba loc negocieri cu Guvernul in zilele urmatoare. Daca nu se va solutiona cererea acestora, urmeaza sa se declanseze greva generala pe termen nelimitat in data de 12 februarie. Presedintele executiv al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA), Romel Neagu, declara, luni, într-o conferinţă de presa ca peste 44.000 din totalul de 50.000 de functionari sunt de acord cu declansarea acestor greve. Acest conflict la nivel national intre functionari si Executiv a fost declansat din cauza scaderii severe a drepturilor salariale, a anuntatelor disponibilizari, a incalcarii repetate, prin acte emise de Guvern, a principiilor constitutionale care privesc negocierile colective si dreptul autoritatilor locale de a-si gestiona propriile resurse financiare, precum si din cauza lipsei de reactie a autoritatilor la solicitarile FNSA, a aratat liderul de sindicat.

FNSA reprezinta functionarii publici din primariile mari din tara, consilii judetene sau locale, din institutiile subordonate acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Blogs Directory Catalog Bloguri