joi, 28 ianuarie 2010

Romania, relatie ostila cu Rusia?

Rusia e in mod special deranjata de "atitudinea iredentista a lui Traian Basescu fata de Moldova", scrie EIU, adaugand ca este neclar daca interesele Romaniei, dependenta de importurile de energie din Rusia, sunt cel mai bine servite printr-o relatie ostila cu aceasta tara.

Guvernul roman se va confrunta cu provocari in relatia cu Republica Moldova si Rusia se arata intr-o analiza a Economist Intelligence Unit (EIU) referitoare la Romania.

Sursa citata apreciaza ca Rusia este in mod special deranjata de "atitudinea iredentista a lui Traian Basescu fata de Moldova, atitudine care l-a ajutat sa castige 95% dintre voturile romanilor din aceasta tara in al doilea tur al alegerilor prezidentiale".

Romania este insa dependenta de importurile de energie din Rusia si nu este clar faptul ca interesele ei sunt cel mai bine servite printr-o relatie ostila cu Rusia.

EIU reaminteste in acest context ca purtatorul de cuvant al MAE rus, Andrei Nesterenko, l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu in legatura cu folosirea Rusiei in remarci facute de acesta in timpul campaniei electorale, inclusiv in atacurile indreptate impotriva contracandidatului sau, Mircea Geoana, referitor la o vizita privata efectuata de cel din urma la Moscova.

Studiul mentioneaza ca Nesterenko l-a acuzat pe Traian Basescu de a fi jucat "cartea Rusiei" impotriva rivalilor politici dar si de a fi insinuat ca Rusia s-ar fi amestecat in probleme interne ale Romaniei.

sursa:Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Blogs Directory Catalog Bloguri