marți, 26 ianuarie 2010

OMS audiata de Consiliul Europei pentru declararea pandemiei H1N1

Organizatia Mondiala a Sanatatii a fost marti audiata de catre Consiliul Europei, unde a fost nevoita sa raspunda in fata acuzatiilor ca a cedat la presiunea industriei farmaceutice pentru a declara in mod grabit si nejustificat starea de pandemie pentru gripa H1N1.

OMS a respins acuzatiile expertului epidemiolog german Wolfgang Wodarg, care a acuzat agentia ca a exagerat amenintarea gripei declarand pandemia, la presiunea producatorilor de vaccinuri. tot acesta a adaugat ca pandemia a fost supraestimata atunci cand ea era foarte putin severa si ca producatorii farmaceutici urmeaza sa se imbogateasca de pe urma acestor vaccinuri.

Din partea OMs a vorbit consilierul principal pentru pandemii, Keiji Fukuda, care a replicat ca organizatia nu a fost sub nicio forma influentata de producatori. Un comitet de experti din cele mai expuse opt tari a estimat in unanimitate ca au fost reunite criteriile pentru declararea pandemiei in iunie 2009, s-a aparat el.
Gripa pandemica H1N1 a ucis cel putin 14.142 de persoane in intreaga lume, de la aparitia sa, in martie-aprilie, pe continentul american, potrivit ultimului bilant publicat de OMS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Blogs Directory Catalog Bloguri