luni, 25 ianuarie 2010

Violenta si scoala romaneasca

Scoala romaneasca continua sa fie un adevarat focar al violentei, un pericol ce ameninta in mod real integritatea copiilor si adolescentilor.

In fata acestui fenomen, autoritatile dau dovada de eterna lipsa de reactie, fiind incapabile sa aplice masuri drastice si eficiente.
Vineri dupa-amiaza, in Capitala, in acelasi sector 5, au avut loc doua runde de batai, una la Colegiul Tehnic Energetic si una la Liceul Ion Barbu. In primul caz este vorba de doua eleve de clasa a 9-a care au desfigurat-o pe o a trei, pentru simplul motiv ca aceasta din urma nu ar fi vrut sa fumeze. Toata actiunea s-a petrecut in fata dirigintei care asista neputincioasa la aceasta scena. In acest caz, pedeapsa aplicata tinerelor este halucinanta, mai exact: scaderea notei la purtare. In cazul Liceului Ion Barbu este vorba de trei elevi care s-au luat la bataie, de data aceasta in afara scolii, unul dintre ei ajungand cu rani grave la spital. Politistii de la sectia 22 au deschis un dosar pentru acest caz, elevii putand fi acuzati de vatamare corporala grava.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Blogs Directory Catalog Bloguri