marți, 26 ianuarie 2010

Raportul pe justitie al noii Comisii Europene pe Romania si Bulgaria urmeaza sa fie prezentat

Rapoartele Comisiei Europene privind sistemele de justitie si afaceri interne din Bulgaria si Romania vor fi facute publice dupa ce se va investi noua Comisie, in data de 9 februarie. Comisia urmeaza sa fie condusa de Jose Manuel Barroso.

Raportul interimar al Comisiei Europene privind mecanismele de control pentru Bulgaria si Romania vor fi prezentate în februarie, insă o data exacta nu a fost inca stabilita, transmite Bulgarian News Agency, care citeaza surse bine informate din cadrul Comisiei Europene.

Pentru noul executiv bulgar acest raport este un examen foarte important, avand in vedere ca este vorba de primul raport de la investirea noului Guvern de centru-dreapta. Bulgaria are de spalata imaginei justitiei si a internelor, marcate de coruptie si de trafic de influenta.

Ultimul raport al Comisiei Europene pentru Romania si Bulgaria, din 22 iulie 2009, releva coruptia si crima organizata cu care aceste doua state se confrunta inca, ele fiind nevoite sa accepte monitorizarea pentru inca un an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Blogs Directory Catalog Bloguri